Читалачка група за феминистичко трајање ( ЧГФТ)

Читалачка група за феминистичко трајање ( ЧГФТ)

Љубазношћу ФДРГ

Читалачка група за феминистичко трајање, основана у Лондону 2015. године, у фокусу свог рада има недовољно заступљене феминистичке текстове, покрете и борбе изван англоамеричког канона. У оквиру групе развила се пракса заједничког читања наглас, пасус по пасус, или реченицу по реченицу, са циљем да се током састанака успостави осећај повезаности и интимности.
Ова група се обично састаје једном месечно у уметничким или заједничким просторима, у кућама и баштама. Поред и као део праксе читања и слушања, ЧГФТ такође води радионице, емитује филмове, пише, организује шетње и заједничке оброке. Циљ нам је да створимо инклузиван, транс-позитиван простор и позовемо феминисткиње свих родова и генерација да истражују наслеђе и одјеке уметности, мисли и колективних пракси из ранијих периода феминизма, у дијалогу са савременим праксама и покретима.
У оквиру групе CEED (Central Eastern European and Diasporic) Feminisms, са којом смо недавно сарађивале, израђен је програм активности са библиографијом с намером да се опцртају оквири тренутних феминистичких и деколонијалних разговора у „региону” и децентрализује Западни феминизам.
Сеансе ЧГФТ за Октобарски салон иницирала је Радна група чије су чланице Бет Брамич, Сабрина Фулер, Теи Јохе, Мариана Лемос, Катрин Лок, Хелена Рекит и Дот Џихан Ђија, заједно са Лином Џуверовић.

www.feministduration.com
www.instagram.com/feministduration