Позивамо све заинтересоване да дођу на РАДИОНИЦУ KОЛАЖА „Полигон за показне вежбе”, коју води Шејма Фере, учесница на 59. Октобарском салону. Радионица се одржава у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић”, где је, међу осталим, представљен и уметнички рад Шејме Фере.

Радионица се одржава два дана, у петак 18. новембра од 17.00 до 19.00 и у суботу 19. новембра од 11.00 до 14.00. Материјал за рад је обезбеђен. Учешће је бесплатно, а препоручујемо да се на радионицу пријавите путем имејла olga.masic@kcb.org.rs. Добродошли су и сви који се не буду пријавили, само се придружите.

Окупљање је у галерији Универзитетске библиотеке, Булевар краља Александра 71, први спрат.

°–°
Тематски радионица нема ограничења за ликовне радове, а утолико боље уколико некога буде инспирисала идеја алтернативног места које сами градимо за изражавање и стварање (референца на моју инсталацију „Полигон”) или провоциран да реагује на појам „Октобарског салона”, у смислу испитивања досадашњих пракси, релевантности ове изложбе у односу на локални контекст, потенцијал за активирање локалне сцене, итд.
https://oktobarskisalon.org/koncepcija/

Након радионице биће објављен фанзин у тиражу од 59 примерака са радовима учесника радионице, који ће бити подељен учесницима и изложен у галерији до краја 59. Октобарског салона, до 4. децембра.

▶︎ Визуелна уметница Шејма Фере своје радове гради од слика нађених у штампаним материјалима и мрежом односа разнородног садржаја рефлектује на шизофреност садашњег тренутка у контексту конзумеризма у глобализованом свету. Дипломирала је сликарство и графику на Факултету ликовних уметности у Београду. Недавне изложбе су: Уметност на делу, МСУМ, Љубљана; Српска савремена уметност, Ривер Арт Центар, Бронкс; Живи смо, са Сашом Стојановићем, Арт Задруга, Нови Сад. Добитница посебног признања за слику Фондације Оназис; финалисткиња Награде Гуаш Kоранти за сликарство; Награда за изложбу Kоларчеве задужбине. Живи у Београду, у статусу самосталне уметнице.