Позив за јавност за учешће у партиципативном концерту Антониа Гргића поводом предстојећег 59. Октобарског салона (Београдског бијенала).

СУБОТА, 22. ОКТОБАР 2022. од 13.00 до 14.00
Плато испред Југословенског драмског позоришта, Краља Милана 50 (преко пута Павиљона на Цветном тргу)
Антонио Гргић, Споменици певају
партиципативни концерт код споменика Рањеник вајара Вање Радауша (1906–1975)

Позивамо Вас да учествујете у партиципативном концерту у склопу уметничког пројекта Споменици свирају уметника Антониа Гргића. Концерт ће се одржати на платоу испред улаза у Југославенско драмско позориште на споменику Рањеник Вање Радауша. Споменик ће бити озвучен, те ћете моћи учествовати свирајући на споменику као музичком инструменту и тиме створити партиципаторну партитуру овог јединственог извођења. Концерт ће се одржати у суботу, 22. октобра 2022. године од 13.00 до 14.00 часова.

Молимо све заинтересоване да се јаве на мејл olga.masic@kcb.org.rs

Антонио Гргић дипломирао је архитектуру на Архитектонском факултету у Загребу, а  тренутно је на докторским студијама Института за теорију архитектуре, историје уметности и студија културе у Грацу. У архитектонском и уметничком деловању користи урбани простор као основни медиј. Његов главни интерес су просторне инсталације и интервенције које пропитују преклапање политичких, идеолошких, антрополошких и психолошких феномена у урбаном окружењу.