СТАНИЦА И ЈУЛЕ ФЛИЕРЛ, ИРЕНА ТОМАЖИН

СТАНИЦА И ЈУЛЕ ФЛИЕРЛ, ИРЕНА ТОМАЖИН

Јуле Флиерл, Ирена Томажин У.Ф.О. Омаж Каталин Ладик као програм Конденз фестивала у организацији Станица сервис за савремени плес

Недеља, 30. октобар, 2022.
Битеф театар, Сквер Мире Траиловић 1
Станица сервис за савремени плес – 15. Конденз фестивал савременог плеса и перформанса
20.00U.F.O. Hommage to Katalin Ladik (У.Ф.О. Омаж Каталин Ладик), перформанс
Ауторке: Јуле Флиерл и Ирена Томажин
Концепт, кореографија, извођење: Јуле Флиерл, Ирена Томажин
Улаз је бесплатан. Више информација на www.dancestation.org

Станица је иницијатива уметника и културних радника у области савременог плеса и извођачких уметности у Србији, покренута 2005. године. Од почетка, рад је био усмерен на јачање те уметничке заједнице, њено структурисање и препознатљивост, те интегрисање у систем културе у Србији, на Балкану и на међународном плану.

Овогодишњи, 15. по реду Конденз фестивал савременог плеса и перформанса обележава мотo радикална осетљивост (radical vulnerability). Кроз програм који обухвата представе, предавања, презентације и разговоре, желимо да из своје позиције – позиције независне плесне сцене, позиције појединаца који бирају да раде на тој сцени, позиције колектива који се бори да одржи и сачува колективни дух, позиције грађана у друштву које се распада по свим шавовима – проговоримо о томе колико смо сви радикално угрожени и колико је у реду да покажемо своју осетљивост, своје слабости, али и своју страст да не одустанемо.