НКСС И ХЛЕБ ТЕАТАР

НКСС И ХЛЕБ ТЕАТАР

Хлеб театар у оквиру програма фестивала На сопствени погон – НКСС

Субота, 29. октобар, 2022
Факултет драмских уметности, Булевар уметности 20
ТВ Студио S2
14.00Марија Ручара, представа
Сценска интерпретација дела надреалистичких песника Душана Матића и Александра Вуча у извођењу Хлеб театра
Режија и драматургија: Сања Крсмановић Тасић
Играју: Марта Келер, Југослав Хаџић, Данило Карапанџа, Сања Крсмановић Тасић

Асоцијација Независна културна сцена Србије (НКСС) је сарадничка платформа организација, иницијатива и појединаца у области културе и уметности у Србији.
Фестивал „На сопствени погон“ је основан са циљем да се организације са независне културне сцене оснаже кроз међусобну сарадњу, у заједничкој борби за боље услове рада, као и да се укаже на њихов велики значај који имају за локалне заједнице. Фестивал ставља акценат на умрежавање актера и децентрализацију културних програма доприносећи тако богаћењу локалних средина. У жељи да се избегне класична форма фестивала и актуелни манир фестивализације културе, „На сопствени погон“ доноси широку географску/просторну, временску и програмску разноврсност. Овогодишњи, осми фестивал НСП реализоваће се у Зрењанину, Смедереву, Крагујевцу, Панчеву, Шапцу, Крушевцу, Ужицу, Бору, Новом Кнежевцу, кроз 12 догађаја који обухватају радионице, фестивале, представе, перформансе и друге различите формате пропитивања, ангажовања и представљања културних садржаја.

Хлеб театар је уметнички пројекат и трупа састављена од мултидисиплинарних уметника-активиста различитих генерација које повезује страст ка извођачкој уметности, као посвећеност процесном/истраживачком позоришту и темама које су провокативне и друштвено -политички ангажоване. Музика, визуелна уметност, уметничка игра, физички театар, перформанс, поезија , су вештине и средства која користимо у креирању представа које за нас имају освешћујући и пре свега исцељујући карактер. Хлеб театар је такође посвећен уметничкој едукацији кроз радионице и пројекте, сматрајући формирање младих уметника једном од својих основних мисија. Организујући гостовања и радионица колега из наше земље и света, отварамо могућност уметничког усавршавања, размене и сарадње а пре свега отварамо простор за подршку и солидарност.