Nikada nisam prestao da volim te – Dejan Marković, performans

Muzej grada Beograda, Resavksa 40b (prizemlje)

Petak, 23. septembar od 20 sati

Četvrtak, 20. oktobar u 19 sati

Nedelja, 6. novembar u 19 sati
Produkcija: 56. Oktobarski salon 2016.

 

Tokom trajanja izložbe u prostoru Muzeja grada Beograda, publika će moći da vidi proces učenja i razvijanja masovne koreografije koja će biti izvedena tri puta za vreme trajanja Salona.

U kontekstu izložbe 56. Oktobarskog salona umetnik je pozvao društvenu grupu koja u oblasti sporta koristi emocije kao osnovni medij samoizražavanja i samodefinisanja. Atrikulirajući kako privrženost, tako i kritiku prema voljenoj instituciji kroz kreiranje masovnih koreografija, pozvana grupa navijača će stvoriti site-specific performans sa namerom da publiku izloži jakom transferu osećanja. Stoga, izmeštanje „sportskog performansa“ u prostor izložbe ima za cilj da jakim afektom isprovocira refleksiju strategija afirmacije, kritike i transformacije u umetnosti.
Dejan Marković rođen je 1983. u Beogradu, SFR Jugoslavija. Kroz umetničko istraživanje i dugoročne transdisciplinarne projekte istražuje međusobne odnose tehnike, društva i politike kombinujući različite medije, formate i metode kojima razvija svoju umetničku praksu. U svojim diskurzivnim i instalativnim radovima s fokusom na političko konstruisanje digitalnog i analognog prostora, dominantnih narativa i socijalnih odnosa, traži mogućnosti za razumevanje kompleksnih institucionalnih i društvenih veza. Živi i radi u Berlinu i Gracu.

Više informacija na www.markovicdejan.com