Autorski tim

Dejvid Eliot

Umetnički direktor

Džonatan Barnbruk

Dizajner

Dejvid Eliot je kustos, pisac i profesor moderne i savremene umetnosti, koji je rukovodio muzejima u Oksfordu, Štokholmu, Tokiju i Istanbulu. Tokom 2014. bio je umetnički direktor IV Internacionalnog moskovskog bienala mladih, pod nazivom “A Time for Dreams“, ko-kustos izložbe “Pandamonium: New Media Art from Shanghai“ i “Fragments of Empire”, u berlinskom Momentumu, pomoćni kustos na “Hors piste film festival“, u Tokiju i kustos putujuće izložbe Hejvard galerije (Hayward Gallery) “Art from Elsewhere. Art from British Regional Galleries“, koja trenutno gostuje u Birmingemu.

Trenutno je predsednik odbora „Triangle Art Network/Gasworks“, iz Londona, predsednik savetodavnog odbora „Momentuma“, iz Berlina i gostujući profesor na Kineskom univerzitetu u Hong Kongu.

Eliot je specijalista na polju sovjetske i ruske avangarde, te moderne i savremene azijske umetnosti, o čemu je napisao i nekoliko knjiga. Izdavačkim radovima obuhvatio je i druge aspekte savremene umetnosti. U periodu 2008 – 2010, bio je umetnički direktor 17. bijenala u Sidneju, a naredne dve godine rukovodio Bijenalom savremene umetnosti u Kijevu. Njegova sledeća knjiga „Umetnost i pantalone: tradicionalno i moderno u savremenoj azijskoj umetnosti“ biće objavljena do kraja ove godine. Njegove izložbe “Fragments of Empire” i “Art from Elsewhere. Art from British Regional Galleries“ putovaće u Sjedinjene Države, Kinu i Ujedinjeno Kraljevstvo u periodu od 2015 – 2017. Njegova nova izložba “BALAGAN!!! Contemporary Art from the Former Soviet Union and Other Mythical Places“ otvorena je u Berlinu krajem godine, uporedo sa izložbama radova kineskih umetnika Zou Ksijaohua (Zhou Xiaohu) i Šena Šaomina (Shen Shaomin), u Berlinu, odnosno Guanzhou.

Džonatan Barnbruk je jedan od najpoznatijih grafičkih dizajnera u Britaniji. Od 1990. godine odabrao je saradnju sa više institucija kulture, aktivističkih grupa i filantropskih organizacija ali je i izbacio serije personalizovanih postera. Takođe je poznat po saradnji sa grupom Adbusters, Demijenom Hirstom. Njegova saradnja sa Dejvidom Bouvijem i prepoznatljiva tipografija su distribuirani kroz platformu Emigre i njegovu kompaniju Virusfonts. Njegov doprinos grafičkom dizajnu je nagrađen i velikom izložbom u Muzeju dizajna u Londonu 2007. godine.